Kolacja „Peru w gębie”

Peru w gębie

To wyjątkowe wydarzenie w Klubie Piękna.
Jedzenie w Peru jest nie tylko pożywieniem i pretekstem do spotkań, ale rytuałem doprowadzonym do walorów sztuki. Zarówno przyrządzanie jak i rozkoszowanie się nim. Kuchnia peruwiańska jest jedną z najbogatszych na świecie, która podbiła cały świat. Dla tych, którzy nigdy nie mieli okazji spróbować smaków Peru, będzie to wyjątkowa okazja, bo dania na kolacji będą przygotowane przez profesjonalną kucharkę z Peru, która przywiozła ze sobą do Polski nieodzowne do wykonania tych potraw przyprawy i składniki, praktycznie nie do osiągnięcia w Polsce. Inaczej mówiąc, nie będą to podróbki, coś „a la Peru”, czy też inspiracje, ale autentyczne smaki, które moglibyście odkryć dopiero na tamtym kontynencie. Niestety nie jest możliwe na jednej kolacji poznać kuchnię peruwiańską, która posiada kilkaset dań ze wszystkich regionów i stref geograficznych, ale można dać się oczarować. Kolacja w formie bufetu wg Twojego apetytu. Zapraszam do przedsionka nieba. Ja tam spędziłem 11 lat.

Cena od osoby 85.00 zł
Rezerwacje miejsca lub kup bilety

Ilość osób:


Menu

    Causa Rellena [starter] – cake made of mashed potatoes stuffed with avocado and vegetables with mayonnaise / tort z tłoczonych ziemniaków nadziewany awokado i warzywami z majonezem.
    Ceviche [starter] – marinated seafood coctail in lime with aji (Peruvian hot pepper) / marynowane owoce morza w limonce z aji (bardzo ostrą papryką peruwiańską).
    Aji de Gallina [main dish] – spicy creamed chicken in a sauce of milk, nuts and aji / pikantna potrawka z kurczaka w sosie na bazie mleka z aji i orzechami.
    Lomo Saltado [main dish] – Stir-fried Beef and Potatoes with vegetables served with rice / smażona w chińskim stylu wołowina z warzywami podawana z frytkami i ryżem.
    Mazamora de Naranja [dessert] – pudding-like texture with potato flour and spiced with cinnamon and cloves / rodzaj kisielu z pomarańczy z cynamonem i goździkami.
    Agua de Tamarindo [drink] – refreshing compote with tamarind / orzeźwiający kompot z tamaryndowca
    Salsa de rocoto [sauce] – very spicy cream / bardzo ostry krem do dań

Jeśli chcesz, przynieś swój alkohol

Odwiedź nas, polub, udostępniaj i baw się razem z Nami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *